Bezoek aan het Rubenshuis: Clara Serena, dochter van een wereldster, een interactieve rondleiding

Bezoek aan het Rubenshuis: Clara Serena, dochter van een wereldster, een interactieve rondleiding
€ 80,00 Per reservatie
Maximum 15 personen
1 gratis begeleiding vanaf 7 leerlingen
Schoolgraad: lo5 lo6

Maak kennis met Clara Serena, de oudste dochter van de bekende schilder Peter Paul Rubens.

Zij vertelt honderduit over het leven in de 17de eeuw. Hoe vulde Rubens zijn dagen? Welke spelletjes speelden de kinderen? En welke beroemdheden zaten aan de tafel van de familie Rubens?

De papa van Clara Serena is een hele bekende kunstenaar. Een ster die iedereen wil ontmoeten. Clara Serena vindt het leuk de deur te openen voor de belangrijke mensen die bij hen thuis op bezoek komen. Ze hebben prachtige paarden, dragen dure kleren en komen soms van heel ver weg. Er komen zelfs koningen en koninginnen bij Clara’s vader op bezoek.

Papa Rubens vindt al die aandacht geweldig. Maar ook gewoon thuis bij zijn gezin is hij heel gelukkig. Omdat er nog geen fototoestellen en smartphones zijn, maakt hij geen foto’s of selfies van zijn kinderen. Neen, Rubens maakt hele mooie portretten van Clara Serena en haar broers Albert en Nicolaas. Die zijn zo mooi dat iedereen ze wou kopen. En nu zijn de portretten verspreid over de hele wereld. Maar voor korte tijd is de hele familie opnieuw verenigd tijdens ‘Rubens privé’.

Fotoalbum Bezoek aan het Rubenshuis: Clara Serena, dochter van een wereldster, een interactieve rondleiding