Vleeshuis: Boem! Paukenslag

Vleeshuis: Boem! Paukenslag
Gratis
Schoolgraad: lo2 lo3 lo4 lo5 lo6

Wil je jouw leerlingen iets leren over de wereld van klanken, muziek en dans? Dan ben je bij Museum Vleeshuis aan het juiste adres. Vrees geen saaie museumtocht, maar bereid je klas voor op een boeiende, interactieve tocht door ons muzikale verleden.


Leerlingen van het tweede tot zesde leerjaar ontdekken in Museum Vleeshuis de wereld achter de muziek. We nemen ze mee op een boeiende tocht langs (oude) muziekinstrumenten en door vroegere danszalen. Zo ontdekken ze onze muzikale geschiedenis en ons cultureel erfgoed.

Boem! Paukenslag

Pik een smartphone of tablet op aan de balie en laat je op sleeptouw nemen door onze app Boem! Paukenslag. Die belooft een interactieve rondleiding over slagwerk. Met een smartphone in de hand doorgrond je op eigen houtje waar ons slagwerk vandaan komt. Drumstellen en beats zijn vandaag erg cool, maar dat was niet altijd zo. Slagwerk werd vroeger gebruikt door soldaten en was voor gewone mensen des duivels. De app Boem! Paukenslag is gemaakt op maat van kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Dit spel neemt je mee voor een interactieve rondleiding over ‘slagwerk doorheen de eeuwen’. Je volgt een parcours door het museum en krijgt op vaste locaties enkele spelletjes en korte opdrachten voorgeschoteld.

TIP!

Ben je met een grote groep? Deel je op in groepjes van twee en geef de duo’s een smartphone met app mee. Zo motiveren ze elkaar en spelen ze tegen de andere groepjes. Wie brengt straks de meeste opdrachten tot een goed einde?

De toegang is volledig gratis voor klasgroepen. Een smartphone en oortelefoon kan je gratis verkrijgen aan de balie van het museum. Er is ook een leerkrachtenboekje die een handleiding biedt voor leerkrachten voor en na een museumbezoek.

Fotoalbum Vleeshuis: Boem! Paukenslag