Bezoek aan het Rubenshuis: Thuis bij Rubens

Bezoek aan het Rubenshuis: Thuis bij Rubens
Gratis
Schoolgraad: lo2 lo3 lo4 lo5 lo6

Dit museum was lang geleden – toen er nog geen auto’s waren en al helemaal geen computerspelletjes – het huis van een heel beroemd schilder: Peter Paul Rubens. In dit huis woonde hij met zijn gezin. Hij had twee vrouwen – maar niet tegelijkertijd – en acht kinderen. In het grote atelier maakte Rubens hele mooie schilderijen met heel veel mensen op. Zijn schilderijen lijken soms wel een shot uit een actiefilm, zoveel gebeurt er op een moment.

Maar een kunstenaar is ook maar een mens. Die moet ook eten, drinken en slapen. En dat deed Rubens in dit huis. Hij was wel vaak op reis of aan het werk in zijn atelier, maar omdat er nog geen televisie was, had Rubens ook tijd voor zijn kinderen. Misschien speelde hij wel eens verstoppertje in het grote huis? Rubens was ook een beetje een superster. Hij kende heel veel belangrijke mensen. Die waren ook thuis bij Rubens. Net als jullie nu.

Je speurtocht doorheen het huis van meester Rubens bestaat uit twee luiken, een voor kinderen en een voor volwassenen. De grootste van de twee brochures is bestemd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarnaast is er ook een brochure voor de juf of meester met antwoorden en achtergrondinformatie.

Fotoalbum Bezoek aan het Rubenshuis: Thuis bij Rubens